Forord til Matteusevangeliet..

 Du stiller feil spørsmål

Dette er et forord til Matteusevangeliet, ikke et forord til Matteus. Skrev Matteus det? Når skrev han det? Hvor skrev han det? Eller på hvilket språk skrev han det? Nei, du stiller feil spørsmål, evangeliet handler ikke om Matteus, det handler om noen andre, det handler om Gud, det handler om Jesus og Den Hellige Ånd. Er dette evangeliet virkelig Guds ord? Ja, det er det.

Grådig og korrupt

Matteus var ikke forfatter, han var skatteoppkrever, og han ble ansett som en forræder i romernes tjeneste, han beskattet jødene mer enn han måtte og gave mesteparten til Romerne, Jødenes fiende. Matteus hadde ikke forutsetninger for å skrive evangeliet, og han hadde heller ikke tid, han var travelt opptatt med å ta penger fra mennesker, han var grådig og korrupt. Men en dag i hans travle liv i skatteboden ble alt snudd opp ned.

Følg meg

Plutselig sto Jesus foran boden hans. Jesus sto der, han sa ikke mye, han snakket ikke pent til Matteus, han begynte ikke med, “Hei, Matteus, hvordan har du det? …. hør jeg har et forslag til deg ………. ” Jesus sa bare; “Følg meg” det var ikke en samtale, det var en ordre og Matteus fulgte, han reiste seg opp og forlot alt sammen, hele hans rikdom og luksus. Jesus gjorde Matteus litt etter litt til en soldat. Men der ved boden midt blant mennesker reddet Jesus Matteus fra seg selv, fra sin grådighet, fra «nei, jeg trenger å tjene mer penger og fortsette å leve mitt luksusliv» Med Matteus gjorde Jesus det han kom fra himmelen til jorden for å gjøre, å redde, frelse mennesker fra sine egne synder, fra sin syndige natur.

Selger død

Matteus som alle andre var midt i en tapende krig, faktisk så hadde han gått over til fienden. Hvordan fungerer denne krigen; det er mellom et menneske og hans/hennes synder, i dette tilfellet mellom Matteus og hans synder. Krigen startet da Matteus ble født og utviklet seg helt til han havnet i en skattebod hvor han stjal fra sitt eget folk med løgn og bedrag. Bak disse syndene, disse onde gjerninger står en agent som selger tyveri, mord og ødeleggelse, en dødens engel, djevelen, han utnytter Synden som fører til død og han får døden til å se så fin og fristende ut, han er en agent som selger død og fordervelse. Matteus sitt og vårt problem er at djevelen er en så ekstremt god salgsagent for sin vare at alene mot ham har vi ingen sjanse, kampen er tapt før den har startet, faktisk kjemper vi ikke i det hele tatt, vi gir oss gladelig over med et smil.

Jesus ved Matteus

Der foran boden kom Jesus, gikk inn i kampsonen, slo djevelen og reddet Matteus fra sitt syndefengsel. Portene åpnet seg, og Matteus kunne forlate fengselet som en fri mann. Alt dette skjedde på mindre enn et øyeblikk, en lynkrig mot djevelen, og Jesus vant kampen og satte fangen fri til å bli soldat i Sin hær. Matteus forandret seg da Jesu ord fylte ham med Guds ånd. Av Jesus lærte Matteus åndelige ord, ved å høre og å tale disse ordene, forandret hans hjerte seg. Matteus fikk et nytt hjerte, en ny ånd, ånden til hans leder og lærer. Evangeliet, den gode nyheten tok form, først i hans hodet og deretter i hjertet. Tre år med Jesus gjorde Matteus til evangeliet. Hans hjerte var fullt av Guds ord, og munnen hans rant over med dem, og hans hånd fullførte det. Jesus ved Matteus skrev dette evangelium.

Resultere i et salig rot

Du kan forandre deg som Matteus, kroppens sjel og hjerne fungerer på samme måte som hans, han ble “hjernevasket” av ordene Jesus talte, og også alt det Jesus gjorde som vi kan oppsummere fra Apostlenes gjerninger kapittel 10 vers 38, “Hvordan Gud salvet Jesus fra Nasaret med Den hellige ånd og med kraft: som gikk rundt og gjorde godt og helbredet alle som var undertrykt av djevelen; for Gud var med ham ” Du kan også bli salvet som Jesus ble, med Den Hellige Ånd og med kraft å møte mennesker og gjøre godt og helbrede alle som er undertrykt av djevelen. Er dette mulig? Ja, det er det, er det enkelt? Nei det er ikke. Hvorfor? Fordi du allerede er “hjernevasket” av denne verden. Uansett, det er mulig, men det blir som å formatere harddisken din på datamaskinen. Hjernen din, tankegangen din må være tom før den kan bli fylt med Jesu ord, hvis ikke vil de to ideene blandes og resultere i et salig rot av ideer og handlinger noe som gjenspeiler mange menigheter i dag. Problemet ditt er alle mediene, TV, internett og alle andre innspill som finnes i dette moderne samfunnet vårt.

Han vil forandre livet ditt

Først trenger du et bibliotek hvor du kan finne Guds ord og ideer. Dette er den enkle delen. Du bare ber Jesus inn i hjertet ditt ved å invitere ham inn. Det som da skjer er at på ett øyeblikk vil Jesus fjerne harddisken din og erstatte den med en ny, Hans egen. Han tar din ånd, ditt hjerte og tilintetgjør det slik at det ikke lenger kan finnes og så installerer Han sin egen ånd inne i deg klar til bruk, fylt med alle Guds ord. Da er du frelst. Dette var den enkle delen. Etterpå kommer den vanskelige, det å flytte innholdet i din nye harddisk over til din sjel, hjernen din og din personlighet. Du må bli kjent med Jesus som din beste venn, du må lære å elske ham. Jesus er alle ordene i Bibelen; der inne kan du finne ham, og han vil forandre livet ditt, vandre med deg, trøste deg, snakke med deg og gi deg fred.

Påkall Hans navn

Jesus elsker deg, og han vil at du skal Påkalle Hans navn. Han er kjærlighetens og fredens kraft og den beste venn du kan finne, og han har overvunnet denne verden og er i stand til å redde deg. Bare si; “Jesus kom inn i mitt hjerte og ta over; Jeg er en synder, hjelp meg og fyll meg med Den Hellige Ånd» Du trenger ikke en kirke, pastor eller prest; du kan gjøre det akkurat der du er. Ja, men kan jeg vente til det passer bedre? Både ja og nei. Hvis Den Hellige drar på deg og du kjenner i ditt hjerte at nå er tiden der, må du gjøre det, for sjansen kommer kanskje aldri tilbake, Jesus vil altid være der, men du har forlatt stupetårnet, eller så er bassenget tomt for vann.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s