Den fantastiske skapelsen. Mine kommentarer til 1. Mosebok 9: 13-17

 

Regnbuen

Det er en forskjell mellom Gud og vitenskap, Gud skapte alt og forskere prøver å forstå det. Før denne tiden i verdenshistorien ble det aldri sett en regnbue på himmelen, den var ikke der, men nå inngikk Gud en pakt med alt levende at Han aldri mer skulle utrydde menneskene ved å fylle jorden med vann. Og Gud beseglet avtalen mellom Ham selv og alt levende med en regnbue på himmelen. Gud er Gud og han forandrer seg aldri, men vitenskapen endrer seg når de oppdager noe nytt i det Gud har etablert.

Oversvømmelse

Hva lovet Gud alle som inngikk denne pakten, ikke å ødelegge alt levende? Nei, det gjorde han ikke, han lovet ikke lenger å ødelegge alt levende ved en vannflom.

Evig

I vers 16 sa Gud; “Jeg vil huske den evige pakt mellom Gud og alle levende skapninger av alt kjød som er på jorden”

Insekter

Denne evige pakt er ikke bare mellom Gud og mennesket, den inkluderer også dyr, krypende ting og flygende skapning og alt som lever i vannet. Når vi er ute i naturen, bør vi respektere alt levende, insekter av alle slag, de er så fantastiske, og vakre og effektive, Gud respekterte dem og inngikk denne pakt med dem også. Gud sa i Salomos ord at visdommen kunne sees i maurenes liv og streben.

 

Fugler

Jesus sa at vi skulle se på fuglene. Når du er utendørs, ta deg god tid og se på skapelsen med respekt og undring, Gud gjorde alt for at vi skulle glede oss over og ta vare på det.

Spørsmål

1. Når dukket regnbuen opp?

2. Hva er forskjellen mellom Gud og vitenskap?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s