Alta fra Komsatoppen

Fra toppen av Komsa 9 April 2021

Norge angrepet

I dag 9 April ligger Alta badet i et blått lys hvor indre Altafjord i Bukta er dyp mørk marineblå mens utenfor Russeluft, Rafsbotten og mot Transforelv er fjorden speilblank i et lyseblått skjær. Over fjellene er himmelen faktisk lys turkis i et smalt belte, klokken er 1230. Alta ser vakker ut i sin fargeprakt, litt rart å tenke på at den 9 April for 81 år siden ble Norge angrepet og alt ble bek svart.

Alta er blitt by

Da jeg vokste opp var Alta en bygd og det nye sentrum var myr og det gamle sentrum var sentrum med Inga, Svendsen, Rådhuset og Kinoen. Og Sannfallet som den gang og nå ligger majestetisk mellom flyplassen elva og Aronnes. Myra er blitt til sentrum, Alta er blitt by og sett fra toppen av Komsa er landskapet fremdeles vakkert, fargerikt, mangfoldig og spesielt.

Vi sees en annen dag fra Komsatoppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s