Alta fra Komsatoppen 18. april 2021

Fenomenenes dag

I dag er Alta preget av noen spesielle fenomener. Hvis vi trekker en linje fra Komsa ved Bossekop siden og utover mot Brattholmen og over til Russeluftfjellene. Så er fjorden blikk stille Nord for linjen, helt blank også rundt Brattholmen, syd for denne linjen på Bukta siden er fjorden dyp blå og krusete, lett vind. Derimot om vi beveger oss over til fjorden utenfor Bossekop er vannet stålgrått som metall og ganske stille. Inne i Kåfjorden ser det til å blåse mere og vannet er mørkeblått, underlig. Utenfor Russeluft – Rafsbotten er det mørkeblått inne ved land, men litt utpå er det et blikkstille felt som en blank innsjø i fjorden. Himmelen er lys lillablå stort sett over det hele. En litt grå dag i fenomenets tegn. Klokken er 1245. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s