Gaza, velsignelse eller forbannelse

Er Jødene Guds utvalgte folk? Hva sier Gud om det?

«Og Herren sa til Abram: Dra bort fra ditt land og fra din slekt og fra din fars hus til det landet som jeg vil vise deg!  2 Jeg vil gjøre deg til et stort folk. Jeg vil velsigne deg og gjøre ditt navn stort, og du skal bli en velsignelse.  3 Jeg vil velsigne dem som velsigner deg, og den som forbanner deg, vil jeg forbanne. Og i deg skal alle jordens slekter velsignes.»

Om noen velsigner Abrams slekt da vil Gud velsigne den eller de personene, om noen forbanner Abrahams slekt da vil gud forbanne den eller de personene.

Abraham fikk først Ismael med Hagar Saras slavekvinne fra Egypt, deretter fikk Abraham Isak med Sarah og etter Sarahs død fikk han seks barn med sin siste kone Ketura, totalt åtte sønner, så hvem er Abrahams slekt som om noen velsigner så vil Gud velsigne dem, eller om noen forbanner vil Gud forbanne dem.

Gud elsket Ismael og velsignet han og hans ætt, Gud elsket også Abrahams seks sønner med Ketura og velsignet dem også. Men sin pakt gjorde Gud med Isak og hans slekt.

 «Men min pakt vil jeg opprette med Isak, som Sara skal føde deg på denne tiden neste år.»

Rebekka Isaks kone fikk tvillinger, Eseu og Jakob, Eseu var eldst, men Jakob stjal Eseus velsignelse og Isak ble bedradd av Jakob til å velsigne ham, Isak var gammel og blind og trodde Jakob var Eseu, og Isak velsignet Jakob.

«Han gikk da fram og kysset ham, og han kjente lukten av klærne hans. Og han velsignet ham, og sa: Duften av min sønn er som duften av en mark som Herren har velsignet. 28 Gud gi deg av himmelens dugg og jordens fruktbarhet – korn og most i overflod! 29 Folk skal tjene deg, og folkeslag skal falle deg til fote. Vær herre over dine brødre, og måtte din mors sønner bøye seg ned for deg. Forbannet være den som forbanner deg, og velsignet være den som velsigner deg»

Gud bekrefter her sin pakt med Abraham gjennom Jakob sin sønnesønn, Isaks sønn. Jakob fikk tolv sønner og deres slekter danner Guds utvalgte folk, om noen velsigner dette folket vil Gud velsigne dem, men om noen forbanner dette folket vil Gud forbanne dem.

Det er dette som er grunnlaget for disse mine uttalelser om det som foregår i Gaza og andre steder hvor Israel eller Jøder er involvert.

Gud fader vil forbanne de som forbanner Israel i Gaza. Hamas er forbannet fordi de forbanner Israel. Media som forvrenger sannheten om det som foregår, Journalister som presenterer falske nyheter om det som foregår. Alle politikere som proklamerer falsk og forvrengt informasjon. Nasjoner som angriper Israel eller Israelsk eiendom, alle disse gruppene er nå under Guds forbannelse.

Også de som angriper Israel på den såkalte Vestbredden, eller de som angriper Israel fra Libanon, eller som angriper Jøder hvor de enn måtte befinne seg i verden er under Guds forbannelse. Er Israel bedre enn andre nasjoner? nei, men de er Guds øyensten som Han har enerett på å velsigne eller tukte.   Men i Gaza er det faktisk flere som tar imot Jesu frelse og som velsigner Israel, Guds velsignelse være over dem midt i all forbannelsen. Rundt omkring i verden er det mange som støtter og velsigner Israel, Guds velsignelse er over dem også.

Leave a comment