Trenger vi Gud?

Overmot og makt fører ofte til at vi forlater vår Gud for å klare alt på egen hånd.

Ussia var en konge i Juda som gjorde det som var rett i Guds øyne, derfor hadde han framgang i alt han foretok seg. «Men da han var blitt mektig, ble han overmodig i sitt hjerte, til sin egen undergang. Han ble ulydig mot Herren sin Gud, og gikk inn i Herrens helligdom for å brenne røkelse på røkofferalteret» som han ikke hadde tillatelse til å gjøre og han ble spedalsk og bodde i et hus helt alene til sin død.

Jesus sa at for en rik er det umulig å komme inn i Guds rike, like vanskelig som for en elefant å komme gjennom et nåløye. Men for Gud er alt mulig også for en rik å komme inn i Guds rike, men en rik tror ofte, nesten alltid at han er i stand til å klare det selv.

Det er egentlig de mektige, de med autoritet og de rike det er mest synd på, de kan nyte sin makt og sin rikdom ett bitte lite øyeblikk her på jord, men lide forferdelig i den brennende ildsjøen i evighet. Filosofien er, vær fornøyd og takk Gud for at du ikke har mer enn du kan håndtere, slik at du ikke mister din forståelse av hvor mektig Gud er og at du trenger Ham som skapte deg hver eneste dag.

Leave a comment