Gud og denne onde verden

Verden befinner seg i det onde, umoralske og ufølsomme. Mennesker, unge som gamle drepes i Sudan, i Ukraina i Gaza og mange andre steder, på skoler i konsert saler, på gater. Blodet flyter, men ellers i verden spilles det fotball, løpes maraton, kjøres på ski. Biler kjører i 300 km i timen rundt på en bane og tusenvis blir glade og andre blir sure, noen vinner og noen taper mens mennesker skytes og sprenges i filler.

Ingen ting i verden er stabilt, eller til å stole på, katastrofene ligger på lur over alt, det er ikke trygt noe sted.

Men Herren min Gud er en trygg havn i Jesu navn

«Min sjel, lov Herren, og glem ikke alle hans velgjerninger! Han som forlater all din misgjerning, som leger alle dine sykdommer. Han som forløser ditt liv fra graven, som kroner deg med miskunnhet og barmhjertighet.  Han som metter din sjel med det som godt er, så du blir ung igjen likesom ørnen.»

Herren tilgir deg 

«Herren er barmhjertig og nådig, langmodig og rik på miskunnhet. Han går ikke alltid i rette, og gjemmer ikke på vrede for evig.  Han gjør ikke med oss etter våre synder, og gjengjelder oss ikke etter våre misgjerninger. For så høy som himmelen er over jorden, er hans miskunnhet mektig over dem som frykter ham.»

Leave a comment